Sunday bloody Sunday

29 September 2013, 20:21
Det är bara några timmar kvar av denna söndag och här sitter jag och myser med min lilla kakadua!  
Är så himla glad att han inte är arg på mig längre :D Han har nämligen varit sur och bara bitit mig de senaste veckorna, men det verkar som det gått över nu :)
 
Idag har jag inte gjort något speciellt. Jag och Oskar hade planer på att åka till IKEA men vi bestämde oss för att stanna hemma och städa. Nu har vi en ren och fin lägenhet :D 
 
Jag hade iaf tänkt avsluta min söndag med att kolla på Aladdin :)
 
 

Lilla Jacob

28 September 2013, 18:41
Nu blir det ett långt inlägg igen...
 
Att vara papegojaägare är ett heltidsjobb! 
 
Ni som inte läst min beskrivning i sidomenyn eller tidigare inte besökt min blogg, kan jag berätta att jag nämligen har en kakadua som husdjur. Hans namn är Jacob och han är 33 år gammal, d.v.s han är 13 år äldre än mig :O 

Ni som inte har erfarenhet av att äga en fågel, kan jag berätta att det är JOBBIGT! 
Jacobs största intressen är att: gnaga, bita, skita, skrika och vandalisera.
 
Man kan inte lämna honom oövervakad utanför buren, risken är stor att han tycker att något, exempelvis en möbel borde renoveras om. När jag bodde hemma hos pappa tyckte Jacob att tapeten inne i köket borde ligga på golvet och inte sitta på väggen. 
 
Ifall Jacob inte får som han vill, börjar han skrika. Hans skrik kan liknas med en brandvarnare. Han kan även bitas om hans vilja inte kommer fram, vilket känns ungefär som att klämma fingret i en bildörr.
 
Jag får ju inte glömma städningen! Här måste det dammsugas varje dag eftersom Jacob finner att det är fruktansvärt roligt att kasta mat man inte vill ha. (Han måste vara i maskopi med pelletstillverkarna :O )
 
Man skulle kunna säga att en kakadua är som en trotsig treåring med ADHD
 
När man tror att alla negativa saker med att ha en kakadua som husdjur aldrig tar slut, upptäckter man den riktiga anledningen till varför min lilla Jacob har en plats i mitt hjärta! 
 
För det första är Jacob en riktig charmör, man riktigt smälter inombords när han tar ur sin orangea tofs och utbrister "Jackobb" :D Eller när han han sitter i min famn och börjar rycka i mina fingrar för att visa att han vill bli kliad på huvudet :D
 
För det andra är han riktigt himla söt när han burrar upp sig och flaxar med vingarna när vi duschar honom med blomsprutan. Eller när han sitter och knorpar näbb när han sover (han gnider den nedre näbben mot den övre)
 
Även om kakaduor är mycket jobbiga så väger de positiva sidorna mer än de negativa och därför är Jacob en del av min familj <3

Min andra kärlek

26 September 2013, 21:48
Om ni någon gång har planer att muta mig med godis kan jag berätta att det kommer fungera bäst om ni använder er av lakrits :P Lakrits är seriöst himmelskt gott och bästa lakritsen som finns är saltlakrits i alla former :D 
 
En sak som jag tycker är viktigt att veta som lakritsälskare är att det inte är bra att konsumera lakrits i för stora mängder då det kan ge kaliumbrist eller för hög salthalt i kroppen. 
 
För övrigt var det längesen som jag sist stoppade i mig en lakritsbit :O Tur att det är fredag imorgon :D Gissa vad jag ska unna mig själv med då?
Bilderna är tagna från

Fy för huvudvärk

25 September 2013, 15:58
Sprängande huvudvärk och illamående är vad jag har haft som sällskap de senaste tre dagarna... Har spenderat dessa dagar sovandes på soffan, även Jacob har suttit i sin bur och sovit samtidigt som mig :) 
Idag mår jag iaf mycket bättre och känner att imorgon borde jag kunna gå till skolan igen :D Är så sjukt trött på att ligga hemma och inte kunna göra någonting, förutom att sova. 
 
 

Everlasting rose

24 September 2013, 12:23
Vem vill inte ha en ros som varar för evigt? (som inte är av plast)
 
Jag har nämligen hittat en amerikansk webbshop som heter The Forever Rose, i denna butik säljer de handgjorda rosor som är pläterade med guld, platinum eller silver. En underbar gåva att ge bort till sin kärlek, tråkigt att de inte levererar till Sverige.
Om jag bott i USA, hade lätt köpt en sån här ros till min Oskar. Men nu får jag nöja mig med att endast beundra dessa vackra konstverk. 
Bilderna är tagna från 
Foreverrose.com

New leaf

21 September 2013, 19:06
Animal Crossing New Leaf - spelet som jag nördar just nu!
 
Animal Crossing är en spelserie från Nintendo. Första gången jag blev introducerad till denna spelserie var för lite över 4 år sen då jag testade spelet Wild World som var till Nintendo DS. 
Jag blev då förälskad i spelets gameplay som påminner lite om The Sims. Jag har i ett tidigare blogginlägg berättat om Animal Crossing men kan även i detta inlägg förklara spelets gameplay. 
 
Precis som The Sims har inte spelet en direkt handling utan det är en slags "life simulation game"
I Animal Crossing bor du i en stad där befolkningen är djur med olika personligheter, i spelet finns det ett flertal olika aktiviteter som du som spelare kan syssla med. Du kan t.ex välja att fiska, jaga insekter, leta fossiler, prata med dina grannar, designa kläder eller varför inte inreda ditt hus med prickiga möbler? En sak som jag brukar syssla med är att försöka "avla" fram sällsynta blommor.
 
De släppte även ett spel till Wii som även det var fruktansvärt bra. Trodde inte att Nintendo skulle släppa några fler spel i serien men ack så lycklig jag blev när jag fick höra i början av juni detta året att Nintendo skulle släppa ett nytt Animal Crossing till 3DS. 
 
När spelet släpptes 14 juni var det slutsålt överallt! Tur nog fick min pojkvän tag på det till min födelsedag och jag är riktigt nöjd med spelet. Nintendo har gjort så sjukt mycket förbättringar i spelet, de har utvecklat QR-koder så man kan dela sina kläddesigner (i och med detta har jag skaffat mig en riktigt snygg Harry Potter-outfit). De har även utvecklat multiplayer-funktionen så man kan spela olika mini-games tillsammans. 
 
Det blev ett långt inlägg, men jag tycker att Animal Crossing är ett spel som man borde pröva. Det må kanske verka tråkigt men döm inte spelet innan ni testat! 
 
 
 

Heaven for a nerd

19 September 2013, 13:42
Etsy måste vara världens mest underbara sida! 
 
Varje gång jag går in på Etsy är jag seriöst fast i flera timmar, man hittar ju så sjukt mycket fina saker där :D Du hittar allt från smycken, dockskåp, lampor och mycket mer. Jag beundrar verkligen många säljares skicklighet! Har ännu inte köpt något från Etsy men vill hemskt gärna klicka hem massvis med nördiga saker ^^
 
Hittade dessa helt awesome smycken som gärna kan få ta plats i mitt smyckeskrin :D 
 

Finlir

17 September 2013, 18:47
Jag har länge velat ha en månadskalender, dock är hopplöst att hitta någon snygg som säljs i butik. Oftast har de bara kalendrar med bilder på hundar eller städer...
Men lyckligligtvis löste Ikea mitt problem :D De säljer nämligen en tavelram vid namn "Finlir" som har 6 stycken flikar som rymmer 12 bilder. Denna tavelram är perfekt för att göra sin alldeles egna kalender :) Jag valde att göra en nördig kalender med tv-spelstema :D
 
Om det är någon som är intresserad av mina kalendermallar, delar jag gärna med mig ^^ 

Besök av brandkåren

14 September 2013, 21:01
Denna dag har sannerligen varit händelserik! 
 
Den började med att jag satt i sovan och spelade animal crossing, när jag blev avbruten av att det knackade på dörren, grannen frågade om vi hade glömt en platta på spisen påslagen. Det luktade bränt strykjärn i trappuppgången. Efter en stund kom brandkåren hit och kollade igenom lägenhetshuset och fick till och med lov att åka upp i skylift för att kolla om det fanns rök i någon lägenhet. Som tur var så verkade det inte som att det brann någonstans och efter en timmes letande bestämde de sig för att det inte var en brand. Snacka om att man blev orolig, vi var beredda att evakuera ut med gojan och värdesaker.
Efter att det lugnat sig åkte vi iväg och handlade för att göra hamburgare så här på en lördagskväll.
Nu hade jag tänkt fortsätta min lördag med att kolla på The Dark Knight Rises(kollade på the dark knight igår) med min pojkvän :D 
 
 

One Up

10 September 2013, 11:04
Mina favoritörhängen! 
Dessa örhängen är serisöst hur fina som helst :) Min pojke Oskar köpte dessa åt mig från Nerd World 
Tråkigt nog hade ett av hängena varit försvunna i över ett år men vi hittade det när vi var upp till Dalarna över sommaren :D 
 
Om man är en kreativ person, kan man annars köpa minipärlor från Panduro och göra egna örhängen eller halsband ^^ Det ska jag göra när jag har skaffat mig ett strykjärn :D 

Red and Black

05 September 2013, 14:54
| Kjol - HM | Linne - New Yorker | Halternecklinne - Sweden Rock | Halsband - ingen aning (gåva) |

Föreläsning utan ljus

04 September 2013, 21:07
 
Nu blir det ett sent inlägg igen! 
 
Idag hade jag två lärorika föreläsningar :D  Sista föreläsningen som jag hade från 3-5, fick jag även erfara hur det är att ha en föreläsning i mörkret, strömmen hade nämligen gått i byggnaden.
 
Usch vad klockan börjar bli mycket, jag som bara varit hemma i 2 timmar  :O Nu måste jag nog ägna lite tid åt skolarbete innan det är dags för att sova. 
 
Passande med en bild där jag ser lite "pluggnördig" ut :D 
 

Smoothie

01 September 2013, 20:50
Jag har världens sötaste pojkvän!
Igår blandade han ihop en hallonsmoothie åt mig :D Den var supergod och nu ikväll hade han tänkt göra en med jordgubbssmak :)  Perfekt med lite mysig stämning så här innan skolan börjar imorgon ^^ 
 
 
För att samtidigt besvara en kommentar i detta inlägg så påbörjar jag nämligen mitt andra år på Kandidatprogrammet i Fysik. Den börjas med en föreläsning i Elektromagnetism :D 
 
Attans! Särskrivning! Aja, ni får leva med det ;)